Overslaan en naar inhoud
Services & Programs

Resuscitation Quality Improvement

Een baanbrekende nieuwe methode voor reanimatietraining

Algemene uitdagingen voor reanimatie-training

Kwaliteit

Veel zorgverleners verrichten zelden reanimatie als onderdeel van hun dagelijks werk, en sommigen voeren zelden reanimatie uit, afgezien van de trainingscursus die jaarlijks of om de 2 jaar plaatsvindt (1). Uit onderzoek blijkt dat vaardigheden in reanimatie-compressie en beademing teruglopen door te weinig gebruik en dat geldt tevens voor de algehele kwaliteit van reanimatie. Dat kan al optreden binnen 3 maanden na de training (2).


Compliance

Hoe kunnen zorginstellingen reanimatie van goede kwaliteit garanderen en protocollen naleven? Tegenwoordig besteden drukbezette professionals in de gezondheidszorg veel tijd aan het samenvatten, bevestigen en documenteren van aanwezigheid, wat vereist is voor externe en interne documentatie.


Kosten

De traditionele reanimatie-training levert niet alleen directe kosten op omdat medewerkers buiten werktijden trainingen moeten volgen en instructeurs betaald moeten worden. Er zijn ook indirecte kosten, zoals minder tijd op de afdeling of aan het bed, wat tot minder zorg voor patiënten kan leiden.

RQI Polepszenie jakości resuscytacji

Texas Health Resources, USA

Twee jaar na implementatie van het RQI-programma bij het ziekenhuis Texas Health Resources in Dallas (Texas) kan het ziekenhuis bogen op:

  • 98% voltooiing van cursus per kwartaal
  • $ 250.000 besparing op de kosten voor reanimatietraining
  • 21% hoger overlevingspercentage

Het personeel van Texas Health Resources waardeert het RQI-programma en heeft weinig zin om terug te keren naar training in klaslokalen, omdat het programma uitstekend voldoet aan de wens naar kwaliteitsverbetering van reanimatie.

Cabrini Health, Australië

Om aan de Australische veiligheids- en kwaliteitsnormen voor de gezondheidszorg (NSQHS) te voldoen, voerde het Australische Cabrini Health voor alle zorgverleners RQI in.

100% van het personeel heeft de training voltooid en uit de gegevens bleek dat de training de klok rond kon plaatsvinden met trainingspieken rond het wisselen van de ploegen.

Met behulp van RQI ontvingen zij een 'Met with Merit'-aanduiding in hun ziekenhuisaccreditatie.